Llorenteov hat-trick za 12 minuta, Tottenham bez milosti protiv Rochdalea

Pijetlovi u četvrtfinalu FA Kupa

Llorenteov hat-trick za 12 minuta, Tottenham bez milosti protiv Rochdalea

Nakon 2:2 u prvom susretu osmine finala FA Kupa, Tottenham je danas na "popravnom" savladao Rochdale na svom terenu sa ubjedljivih 6:1.

Odlično je krenuo Tottenham i poveo u 23. minuti preko Son Heung-Mina, koji se odlično izborio za poziciju za šut i matirao golmana Rochdalea.

U 25. minuti je fudbaler Rochdalea Done oborio Trippiera, a nakon što je VAR "vijećao" tri minute dosuđen je penal. Heung-Min je smjestio loptu u mrežu, ali je njegov gol iz penala poništen jer je zastao prilikom zaleta.

Ubrzo je uslijedio i odgovor Rochdalea. Igrala se 31. minuta kada je Humphrys poravnao na 1:1 nakon asistencije Cannona.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a onda u nastavku sjajni Llorente rješava sve dileme oko pobjednila. Španac je u 47. minuti rutinski savladao golmana Rochdalea za prednost od 2:1, da bi šest minuta kasnije nakon asistencije Lucasa pogodio za 3:1.

Šest minuta nakon toga Llorente kompletira hat-trick i rješava pitanje pobjednika i putnika u četvrtfinale FA Kupa.

Son Heung-Min je u 65. minuti pogodio za 5:1, dok je mladi Walker-Peters u zadnjim trenucima meča postigao gol za konačnih Tottenham - Rochdale 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi