Lloris pretekao legendarnog Bartheza

Golman sa najviše nastupa za Francusku

Lloris pretekao legendarnog Bartheza

Francuzi su večeras na domaćem terenu pobijedili Paragvaj u prijateljskom meču sa 5:0, a večerašnji susret će dugo pamtiti njihov golman Hugo Lloris.

Lloris je večeras upisao 88. nastup za Francusku te je pretekao legendarnog golmana Manchester Uniteda Fabiana Bartheza po broju nastupa za Francusku i postao golman sa najviše nastupa za Trikolore.

Lloris je debitovao za Francusku davne 2008. godine protiv Urugvaja, a u narednim godinama je uspio čak i da postane kapiten svoje reprezentacije.

Na prvom mjestu po broju nastupa za Francuze je defanzivac Lilian Thuram. On je za svoju reprezentaciju igrao čak 142 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi