Loeb s(p)retno u vodstvu
Velika uzbuđenja u Norveškoj

Reli u Norveškoj

Loeb s(p)retno u vodstvu

Francuz Sebastian Loeb, aktuelni svjetski prvak u reliju, nalazi se u vodstvu nakon prvog dana norveškog relija.

Finski dvojac Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala, od kojih se očekivao nešto bolji rezultat na snijegu, ipak su se plasirali na drugo i treće mjesto.

Pred posljednju etapu u vodstvu se nalazio Hirvonen (Fordu), ali je napravio grešku pa je prvi dan relija Norveške završio sa 2.6 sekundi iza vozača Citroena. Drugi vozač Forda, Jari Mati Latvala je treći, a zatim slijede Dani Sordo i Peter Solberg.
Za Solbergovim će se petim mjestom sutra voditi velika bitka. Osim njega, pobjednik dva brzinca, Per Gunnar Andersson, za Norvežaninom zaostaje samo 0,1 sekundi, dok Henning ima samo osam sekundi zaostatka za bratom.
Reli se nastavlja u subotu kada je na programu osam ispita.

Rezultati prvog dana
1. S. Loeb (FRA/Citroen) 1:13.41,7, 2. Mikko Hirvonen (FIN/BP Ford) + 02,6, 3. J-M. Latvala (FIN/BP Ford) + 26,2, 4. D. Sordo (ŠPA/Citroen) + 1.08,6, 5. P. Solberg (NOR/PS WRT Citroen Xsara) + 1.31,5, 6. P-G Andersson (ŠVE/Škoda Fabia) + 1.31,6, 7. H. Solberg (NOR/Stobart VK Ford) + 1.39,4, 8. M. Wilson (VB/Stobart VK Ford) + 2.03,3…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.