Loew: Kritike? Smiješno

Njemački selektor ne mari

Loew: Kritike? Smiješno

Selektor Njemačke Joachim Loew na meti je kritika nakon prve dvije utakmice na Evropskom prvenstvu.

Njemačka je pružila neuvjerljive partije protiv Ukrajine i Poljske, ali je sakupila četiri boda i nalazi se na korak do plasmana u osminu finala. Ipak, način na koji Nijemci igraju ne oduševljava sportsku javnost i kritičare, za koje Loew očito ne mari previše.

"Kritikuju nas, a meni je to smiješno. Stvari se toliko puta ponavljaju. I prije dvije godine su govorili da nemamo lidera, pa znamo svi kako se sve završilo. Postali smo svjetski prvaci i odjednom su svi postali veliki igrači. Sada nas kritikuju nakon remija sa Poljskom, ali ja se ne brinem", rekao je Loew, te nastavio:

"Očekuje nas utakmica sa Sjevernom Irskom. Njihovi fudbaleri imaju veliku energiju, mnogo trče i ratnici su na terenu. Međutim, vjerujem u moj tim i jasno je da nas zanima pobjeda".

Utakmica između Njemačke i Sjeverne Irske igra se u utorak od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi