Njemačka i Poljska odigrale prvi meč na Euru bez golova

Miroljubivi remi u Parizu

Njemačka i Poljska odigrale prvi meč na Euru bez golova

Reprezentacije Njemačke i Poljske podijelile su bodove u meču bez golova 2. kola grupe C Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih šansi, a jedino vrijedno spomena bile su dvije solidne prilike za Njemačku i to u 5. minuti kada je Gotze glavom pokušao preko gola i u 16. minuti kada je Toni Kroos šutirao pored gola.

Poljaci u prvom dijelu igre gotovo da nisu prišli golu na kojem stoji Manuel Nouer, ali su zato u nastavku meča bili daleko opasniji protivnik. Nekoliko veoma dobrih prilika pred golom Njemačke imao je Arkadiusz Milik, a prvu je propustio već u 46. minuti kada je lopta prošlo pored lijeve stative.

Odmah nakon toga s druge strane je zaprijetio Mario Gotze, ali je njegov udarac lako odbranio Fabianski. Poljaci su ponovo uzvratili preko Milika, ali je poljski fudbaler i ovog puta šutirao pored lijeve stative njemačkog gola. Nijemci su u 69. minuti imali šansu, ali šut Ozila je odbranio Fabianski. 

Do kraja meča nije bilo većih prilika na obje strane, pa su navijači u Parizu ostali uskraćeni za pogotke i to prvi put na ovogodišnjem Euru.

Evropsko prvenstvo:

Njemačka-Poljska 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi