Loew: Moramo postizati više golova

Njemačka - Malta 3:0

Loew: Moramo postizati više golova

Edmir Škorić

Selekcija Njemačke jučer je sa 3:0 savladala Maltu u prijateljskom susretu. Selektor Elfa, Joachim Loew, nije zadovoljan realizacijom svojih napadača.

Cacau, Podolski i Kiessling počeli su od prve minute u susretu Njemačke i Malte. I dok je napadač Stuttgarta postigao dva gola (konačni rezultat 3:0), Kiessling i Podolski su ostali "gladni" golova.

"Postižemo premalo golova. Stvorili smo mnogo šansi, ali smo nekako bili previše rastrošeni pred golom. Konačan rezultat je bio malo premal", kazao je Loew.

S druge strane, Loew je bio pun hvale za sinoćnje debitante.

"Nekoliko mladih igrača su odigrali svoj prvi meč i pozitivno sam iznenađen. Dennis Aogo i Kevin Grosskreutz su me impresionirali", dodaje njemački selektor.

Do odlaska na Svjetsko prvenstvo, Njemačka će odigrati prijteljske utakmice protiv Mađarske i Bosne i Hercegovine. Put Južne Afrike Nijemci kreću 6. juna, a dotad će trenirati na Siciliji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti