Logan će igrati za Poljsku
Logan dobio poljsko državljanstvo

Velika stvar za domaćine «Eurobasketa 2009»

Logan će igrati za Poljsku

Velika stvar za poljski košarkaški Savez. Amerikanac David Logan moći će nastupiti za Poljsku na «Eurobasketu 2009» kojem je ova zemlja domaćin, a državljanstvo mu je uručeno na ceremoniji u Gdansku.

Dugo je trajala neizvjesnost oko toga hoće li Logan dobiti državljanstvo ili ne, ali je na kraju ipak dobio. Amerikanac je već duže vrijeme u Poljskoj i trenutno je član prvaka Prokoma iz Sopota.

U dresu Prokoma prošle sezone prosječno je ubacivao 18.3 poena i bio prvo ime euroligaša.

«Još uvijek imam problema sa jezikom, jer znam malo riječi, ali ću ga naučiti. To sada mogu obećati. Na svakom prvenstvu postoje iznenađenja, nadam se da ćemo upravo biti jedno», istakao je Logan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.