Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH

Lojo: Žao mi je što koš razlika nije veća

S. Mlaćo

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras je u Skenderiji savladala selekciju Slovačke 79:67 u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naše djevojke pružile su sjajnu partiju, prije svega veoma borbenu i rezultat na kraju nije mogao izostati.

Nakon meča svoj komentar dao je Goran Lojo, selektor naše reprezentacije.

"Više sam nego zadovoljan. Oni smo osma reprezentacije Evrope i nije lako igrati protiv njih sa ovako podmlađenom reprezentacijom. Zbog svog neiskustva na početku smo podlegli pritisku i pravili dosta greškama. U zadnjoj četvrtini smo pojačali odbranu, uspjeli smo da odemo na dvocifrenu prednost i malo mi je žao što nije veća koš razlika. Ipak, pobjedi se ne gleda u zube i čestitam igračicama, te svom stručnom štabu", kazao je selektor Lojo.

"Presretna sam što smo startali pobjedom. Ponosna sam na igračice, a Slovačkoj čestitam na žestokom otporu. Žao mi je što nije bila veća razlika, ali bitno je da smo ispoštovali sve dogovore. Presretna sam", kazala je Milica Deura, kapiten naše reprezentacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi