Lokeren savladao Standard na Daknamstadionu
Dvostruki strijelac, Benjamin De Ceulaer

18. kolo Jupiler lige

Lokeren savladao Standard na Daknamstadionu

Večeras su se u okviru 18. kola belgijeske Jupiler lige sastali Lokeren i Standard, a domaćin je slavio sa 2:1. Dvostruki strijelac je bio De Ceulaera, dok je za goste pogodio Gonzalez.

Lokeren je slavio nad Standardom na svom Daknamstadionu, a u 19. minuti Benjamin De Ceulaer je matirao golmana gostiju, crnogorca Srđana Blažića. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Početkom drugog poluvremena Dominique D'Onofrio iz igre vadi iskusnog Luigija Pieronija, a umjesto njega ubacuje Kamerunca Aloysa Bertranda Nonga.

Međutim, to mu nije donijelo promjene. De Ceulaer je u 80. minuti postigao svoj drugi gol i udvostručio prednost Lokerena. Carcela Gonzalez je u posljednjim trenucima utakmice ublažio poraz Standarda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.