Lokeren slavio, Smajić pogodio

Belgijska fudbalska liga

Lokeren slavio, Smajić pogodio

Adnan Beganović

Večeras su odigrana četiri susreta u okviru 5. kola belgijske fudbalske lige. Potencijalni reprezentativac BiH, Sulejman Smajić, pružio je sjajnu partiju u pobjedi svog Lokerena nad Mouscronom (4:1), a dobru igru krunisao je pogotkom u 32. minuti.

Osim Smajića u dresu Lokerena sjajno je igrao i nekadašnji napadač Dinama, Tomo Šokota, koji je postigao dva gola, a u listu strijelaca upisao se i Janczyk, dok je jedini pogodak za Mouscron postigao Maah.

U ostala tri susreta Kortrijk je bio bolji od Genta (1:0), Sint-Truiden od Mechelena (2:0), a Charleroi od Roeselarea (3:1).

Belgijska liga, 5. Kolo:
Mechelen – Sint-Truiden
Lokeren – Mouscron
Roeselare – Charleroi
Kortrijk – Gent

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti