Lokomotiv Kuban pobjednik Eurocupa

Rusi pobjedom izborili Euroligu

Lokomotiv Kuban pobjednik Eurocupa

Večeras je na rasporedu bilo finale ULEB-ovog Eurocupa. U Belgiji snage su odmjerili Bilbao i Lokomotiv Kuban. Lokomotiv je slavio 75:64. 

Prvih deset minuta susreta proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe. Igralo se koš za koš, a Bilbao je nakon prve četvrtine vodio 17:16. U nastavku se igra Baskijaca u potpunosti raspala. Igrači Lokomotive su to znali iskoristiti, pa je ekipe iz Rusije na domor otišla sa prednošću od osam poena. 

 

Nastavak je počeo na identičan način kao i sama utakmica. Igralo se koš za koš, a Rusi nisu dozvolili Bilbao da priđe i tako ugrozi vodstvo. Lokomotiva je u posljednjih deset minuta ušla sa devet poena viška. 

 

Sve je bilo gotovo nakon četiri minute igre u odlučujućoj četvrtini. Lokomotiv je serijom 11:0 došao do 20 poena viška. Rusi su mirno priveli susret kraju i upisali trijumf rezultatom 75:64. 

 

Najefikasniji u redovima Bilbaa bio je Vasileiadis sa 16 poena, dok je za Lokomotivu 14 postigao Hendrix. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti