Lokomotiva kaznila promašaje Dragovoljca

Ljepotica kola u Zagrebu

Lokomotiva kaznila promašaje Dragovoljca

Lokomotiva iz Zagreba u dosta zanimljivoj utakmici porazila je kao domaćim tim Hrvatskog dragovoljca rezultatom 2:1.

U četvrtoj minuti Lokosi su izveli korner koji je sa lijeve strane gola dočekao Šitum i poslao loptu glavom u mrežu Dragovoljca za 1:0. I nakon pogotka utakmica je imala dobar ritam, a Dragovoljac nije klonuo duhom.

Pokušaji gostiju bazirali su se uglavnom na kontrama i polukontrama, ali nedostajalo je preciznosti i mirnoće prilikom završnog udarca. U 33. dobra prilika za Lokomotivu, kapiten Barbarić izveo je slobodni udarac sa 25 metara, a lopta je zatresla stativu.

Šest minuta kasnije Špehar je spasio Dragovoljce od većeg zaostatka ispucavši loptu ispred nebranjenog gola svoje ekipe nakon jednog ubačaja Lokomotive. Već minutu nakon povratka iz svlačionica Dragovoljac je došao u odličnu sitauciju za izjednačenje.

Šitum i Musa u kaznenom prostoru Lokomotive srušili su Jazvića za što je dosuđen jedanaesterac. Izvođač je bio Bačelić-Grgić, ali njegov oštar udarac u donji desni ugao odbranio je Zelenika i tako ostavio svoju ekipu u vodstvu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sve propuštene prilike Dragovoljca došle su na naplatu u 72. minuti kada je centaršut s lijevog krila uputio Pajač koji je netom prije toga ušao u igru, a na drugoj stativi loptu dočekao Budimir i pogodio za 2:0.

Nakon mnogih propuštenih prilika, Bačelić-Grgić konačno je postao strijelac u 87. minuti utakmice. Izveo je slobodni udarac s dvadesetak metara, a lopta se odbila od živog zida i prevarila Zeleniku, te završila u mreži Lokomotive za rezultat od 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.