Bh. niželigaš se na Facebooku raspravlja s protivničkim trenerom: "Dabogda bio drugi, pa skautiraj"

Komična i bizarna situacija

Bh. niželigaš se na Facebooku raspravlja s protivničkim trenerom: "Dabogda bio drugi, pa skautiraj"

A. Čaušević

Bh. niže lige imaju svoje čari i draži. Jedna takva, koja definitivno spada u kategoriju komičnih stiže nam iz Druge lige FBiH grupa Sjever. 

Bosna iz Mionice je jučer u gostima pobijedila Lokomotivu iz Miričine s 2:3 te tako domaćina praktično gurnula u niži rang.

Poslije toga uslijedila je rasprava na Facebooku poslije objave Lokomotive da je upisan poraz.

Prvi se javio trener Bosne Nermin Huseinbašić koji je Lokomotivi poželio što brži oporavak i izlazak iz krize.

"U svoje lično ime Vam želim što brži oporavak, žao mi je što ste u takvoj situaciji jer smo uvijek imali dobre utakmice vrijedne ovog ranga...donijeli ste svakako novu dimenziju u ovu ligu i činjenično tome je Vaš rezultat iz prvog kola...dobro sam Vas prostudirao iako oslabljeni danas izašli smo na fer i mušku igru...nemojte očajavati jer ste u prvom dijelu sezone debelo upali u kanal i teško je se vaditi u drugom dijelu kad su bodovi svima potrebni...samo nastavite svoj put ali moram se vratiti u proslost,da ste Nućeta ispostovali sad bi imali svoj pogon i svoje igrače,jeste to na dugom štapu ali ste bili na pravom putu i ja Vam želim kao trener Bosne da se što prije vratite...svako dobro", poručio je Huseinbašić.

Sasvim očekivano uslijedio je odgovor na komentar koji su u Lokomozivi protumačili kao provokaciju.

Oglasi

"Hvala Vam treneru na komentaru na našoj stranici. Nažalost, ispalo je da ste nas dželat i da ste nas gurnuli jednom nogom u niži rang. Zato igrajte dalje sa vašim fudbalskim prijateljima koji su vas danas dobro nabrijali. Mi ćemo dokazati svojom fer i korektnom igrom koliko vrijedimo u narednim kolima. Valjda nas malo popuste oni koji nam prave zamke. Nismo naivni. Vidimo i znamo sta, ko i kako radi", bio je odgovor.

[facebook]https://www.facebook.com/fklokomotivamiricina/posts/2439170339561627[/facebook]

Ali tu nije bio kraj raspravi jer se Huseinbašić javio s novim komentarom.

"Zaista Vas cijenim i postujem da je banalno pricati o tome jel nam ko prijatelj ili nije i te neke kalkulacije apsolutno bacam na stranu jer mi smo danas došli da igramo,i kod nas je nova ekipa i danas nam nije igralo pet igrača i sad ako se Vama nije svidjela naša igra,to na stranu,vratite film i moglo je otići u svakom smjeru ali iskren da budem kao što sam već rekao dobro sam Vas prostudirao i imali smo sreće da nam se sve posložilo...nemojte se baviti stvarima koje nemaju argumenata danas i da smo mi izgubili pružio bih ruku ali nazor ne moze ništa i toga morate biti svjesni ma koliko da je bolno."

"Cijenim Vaše zalaganje i trud za klub te se nadam da cete se brzo konsolidovati,ali ispastate lose rezultate iz prvog dijela ko sta kako ne ulazim u to greške treba tražiti u svojim redovima ne u tuđim...svako dobro Vam zelim i nadam se svakako skorom viđenju dal to bila prijateljska ili prvenstvena utakmica ima zasigurno veliku draž jer kao sto sam prije rekao stvarno ste bili osvježenje ove lige pristupom da li igrački da li upravom da li navijački ali svakako apsolutno konkurentni što me je imponovalo da uvijek s radošću dođemo na Vaš stadion....

Tačku na i u raspravi stavila je Lokomotiva.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Veliki treneru. Zaista si veliki trener kada si došao da pogledaš utakmicu nasu sa Gradinom i kada si studirao našu igru koji smo pretposljednji na tabeli i vama bodovno ne predstavljamo nikakvu prijetnju. Hvala prijatelju kada si odvojio vrijeme za to kao i vrijeme da analiziraš sve i nakon utakmice. Drago nam je ako si prezadovoljan što ste pobijedili a nas gurnuli iz borbe za pomak sa pomenutog mjesta na tabeli."

"Dabogda bio 2 na tabeli na kraju. Eto ti sada skautiraj i prati igru ekipa kojim gostujete, Mladost Malesici, Dizdarusa, Gradina, Dinamo D. Mahala, Radnicki, Prokosovici. Baš nas zanima da li ćes i koliko bodova donijeti sa tih gostovanja a eto jaći ste po tebi od svih tih ekipa osim Gradine. Još kad ti se vrati tih pet igrača koji su ti falili. Očekujem da pobijediš sve osim Gradine. Pošteno igrate, sudije vas vole, pa vidjećemo eto, pred nama je. Lijep pozdrav od fer, sportski i korektne Lokomotive. Samo ljudski i iskreno. A kolo sreće se okreće. Lokomotiva od ove polusezone pa na dalje ce biti sve jaća i jaća. Niste nam se jučer pokazali kao prijatelji. Kazali su vaši iz uprave da je bolje što smo izgubili. Progutali smo te provokacije jer smo ljudi velikog srca. Na obraz i čast vam bilo. Drugi gol kojim ste izjednačili je bio iz ofsajda a prethodio je i faul nad našim igračem. Lijep pozdrav. Samo pobjeđujte u gostima posebno. To vam od srca želimo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi