Lokomotiva sa penala do pobjede nad Istrom

HNL, 9. kolo

Lokomotiva sa penala do pobjede nad Istrom

Midhat Šljivak

U okviru devetog kola HNL-a Lokomotiva je na praznom Maksimiru dočekala ekipu Istre iz Pule, a na kraju su domaći fudbaleri slavili pobjedu s minimalnih 1:0.

Istra je bila bolji rival u prvom poluvremenu, A imali su gosti dvije velike prilike za postizanje gola. Prvo je sudija pokazao nepostojeći ofsajd fudbaleru gostiju, da bi nakon toga nakon još jednog dobrog napada igrač Lokomotive izbacio loptu sa gol crte, te se na poluvrijeme otišlo bez golova.

U nastavku je Lokomotiva zaigrala nešto bolje, te su u početnoj fazi bili nešto opasnije, no opet je Istra imala konkretnije prilike. Golman domaćih je u dva navrata dobro reagovao nakon prekida, te je spasio svoj gol.

Ipak, Lokomitva je u 68. minuti došla do vodstva. Dosuđen je penal kojeg je u gol pretvorio Kramarić za vodstvo tima iz Zagreba od 1:0. Taj gol se ispostavio kao jedini na ovom susretu, te je Lokomtiva stigla do pobjede u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.