Lokomotiva se lako obračunala sa slabašnim Zadrom

HNL, 16. kolo

Lokomotiva se lako obračunala sa slabašnim Zadrom

Fudbaleri Lokomotive ostvarili su značajan trijumf nad Zadrom na gostujućem terenu u prvom meču šesnaestog kola HNL-a, a konačan rezultat glasio je 0:2. 

Već nakon devet minuta igre izabranici Tomislava Ivkovića vodili su sa 1:0, a pogodak je postigao Mesarić. Bolju igru i terensku inicijativu gosti su održali cijelim tokom meča, ali su do konačne potvrde novih bodova stigli tek u samom finišu kada iz drugog pokušaja pogađa mladi Pavičić.

Prethodno je nervozni Jerbić kod domaćina zaradio direktan crveni karton. Damir Šovšić bio je ponajbolji igrač Lokomotive na večerašnjem susretu, dok su na drugoj strani nastupili Mirko Hrgović i Želimir Terkeš.

Upravo je Terkeš zamijenio Hrgovića dvadeset minuta prije kraja utakmice. Lokomotiva se ovim trijumfom bodovno izjednačila sa trećeplasiranom Rijekom, dok je Zadar ostao na sedmom mjestu sa petnaest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti