Lokomotiva u Evropi: Savladan i Split na Maksimiru

HNL

Lokomotiva u Evropi: Savladan i Split na Maksimiru

Midhat Šljivak

Derbi susret na otvaranju 29. kola HNL-a odigrali su na Maksimiru Lokomotiva i Split, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Split je prvi zaprijetio u ovom susretu. Već u drugoj minuti Bagarić je pogodio stativu udarcem sa 20-ak metara. Uslijedio je potom pokušaj Šituma na drugoj strani, uzvratio je Belle za Split, ali su golmani dobro regovali.

Ipak, u 44. minuti susreta Lokomotiva je stigla do vodstva. Ubačaj s lijeve strane u vlastitu mrežu je skrenuo Galović za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Nastavak susreta donio je nekoliko prilika na obje strane. Međutim, Split nije uspio doći do izjednačenja, te je Lokomotiva došla do tri boda u ovom susretu, što im osigurava nastup u Evropi naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.