Lopez i Gonzales napuštaju Porto

Lopez i Gonzales napuštaju Porto

Adnan Beganović

Portugalski fudbalski prvak Porto u narednu sezonu najvjerovatnije krenut će bez dvojice najboljih igrača. Naime, dres portugalskog kluba napustit će Lucho Gonzales i Lisandro Lopez.

Gonzales najvjerovatnije odlazi u Marseille. Porto i francuski klub već su dogovorili visinu obeštečenja i ostalo je još samo da igrač i Marseille dogovore uslove. Portugalski mediji navode da će francuski kluba na ime obeštečenja uplatiti na račun Porta 17 miliona eura.

Lopez će po svemu sudeći također nastaviti karijeru u Francuskoj. Za njegove usluge zainteresiran je klub našeg Miralema Pjanića, Lyon, koji će najvjerovatnije prodati Benzemu, a u Lopezu vide njegovu dostojnu zamjenu. Porto je za svog najboljeg strijelca tražio 20 miliona eura, ali izgleda da će malo sniziti svoje zahtjeve kako bi se transfer realizirao.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.