"Fussballiebe" ugledala svjetlo dana!

Adidas predstavio loptu za EURO

"Fussballiebe" ugledala svjetlo dana!

Esmer Oštraković

"Fussballiebe", naziv je lopte koju je Adidas danas zvanično predstavio i sa kojom će se igrati naredne godine na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Ime je insipriano sa ljubavi prema fudbalu, a jasno je vidljivo da dominira bijela boja. Osim bijele vidljive su jiš žuta, zelena, crna i crvena boja.

Zanimljivo je da su neki dijelovi lopte rađeni od istog materijala kao i dijelovi lopte kojom se igralo na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

[twitter]https://twitter.com/search?q=Fussballliebe&src=typed_query[/twitter]

U prodaji će Fussballiebe svako moći da nabavi, ali će morati da platu čak 170 dolara kako bi postala njegova.

U Njemačkoj ćemo gledati 24 ekipa. Domaćin Njemačka je siguran učesnik, 20 timova će plasman izboriti kroz kvalifikacije, dok ćemo tri reprezentacije saznati nakon utakmica baraža Lige nacija.

Nedavno je predstavljena i maskota Albart

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj obilježit će Albart kako je ime maskote, a mnogi su saglasni da je u pitanju jedna od najoriginalnijih maskota na velikim takmičenjima.

EURO u Njemačkoj počinje 14. juna naredne godine i trajat će do 14. jula kada je zakazano i veliko finale.

Prvenstvo će se igrati u deset gradova, a to su: Berlin, Minhen, Hamburg, Frankfurt, Koln, Dussledorf, Stuttgart, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti