Lord Bendtner ponovo u Premiershipu
Foto: EPA

Bendtner u Newcastleu

Lord Bendtner ponovo u Premiershipu

Midhat Šljivak

Danski fudbaler Nicklas Bendtner mogao bi se vratiti u Premiership.

Aktuelni napadač njemačkog Wolfsburga ima ponudu ekipe Newcastlea, te on ozbiljno razmatra mogućnost povratka u Premiership.

Svrake žele pojačati napadački dio tima, a Bendtnera vide kao idealnu opciju za bolju realizaciju, koliko god to čudno zvučalo.

Ovaj 27-godišnji napadač ne dobija mnogo prilike za igru ove sezone. Odigrao je 16 utakmica, postigao je četiri gola, ali priliku većinom dobija s klupe za rezerve.

Bendtner je profesionalnu karijeru počeo u Arsenalu. Odigrao je preko 100 utakmica za Topnike, a u Engleskoj je igrao još za Birmingham i Sunderland.

Prije ekipe Wolfsburga nosio je dres torinskog Juventusa, da bi u ljeto 2014. godine potpisao za Vukove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu ovog tima odigrao je 44 meča, a postigao je devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti