Los Angeles konačno proradio
Alecko Eskandarian je pogodio u svom debiju

MLS League

Los Angeles konačno proradio

U MLS- u se nastavlja borba za što bolje pozicije za doigravanje. Houston igra najbolji nogomet od osnivanja kluba, dok s druge strane New York igra očajno. Galaxy se konačno probudio iz letargije.

U derbiju kola između Columbus Crewa i DC Uniteda nije bilo pobjednika. Christian Gomez je doveo goste u vodstvo u 33. minuti utakmice, da bi bod domaćoj momčadi donio Alejandro Moreno u 59. minuti meča što je bio konačni rezultat meča. Columbus na domaćem terenu igra odlično, a ovo im je bila sedamnaesta utakmica bez poraza na svom terenu, dok je  United ovim remijem ostao na diobi  prvog  mjesta Istoka.

Chicago je došao do nove pobjede kojom nastavlja borbu s Unitedom za prvu poziciju Istoka. Ova pobjeda je utoliko veća jer je riječ o prvom slavlju u Coloradu nakon punih devet godina. Marco Pappa je doveo Fire u vodstvo u 30. minuti meča, da bi samo sedam minuta kasnije gosti uvećali svoju prednost preko Wilmana Condea. Jacob Peterson je u 76. minuti samo smanjio prednost gostiju.

Dynamo Houston je ponovo slavio na gostovanju i tako ostao na čelu Zapada. Ovaj put bolji su bili od momčadi Kansasa rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici dijelo je Keia Kemure iz 18. minute.

Dallas je na svom terenu nanio novi poraz Red Bullu, koji ima ponajveći budžet u ligi, ali je ubjedljivo najlošiji tim u ovom trenutku. Nakon 47 mečeva u kojima je kao prvi napadač krenuo Kenny Cooper, ovaj put je u prvoj postavi Dallasa zaigrao Jeff Cunningham. Veteran Dallasa je odlično odigrao meč i s dva pogotka u 15 i 17. minuti donio veliku prednost domaćem timu. S ova dva pogotka Jeff je došao na četvrto mjesto liste strijelaca svih vremena sa 107 golova. Bivši igrač Aston Ville Juan Pablo Angel je u 43. minuti meča postigao počasni pogodak za New York, ali nije bilo dovoljno za preokret.

Los Angeles je prvi put ove sezone uspio uvezati dvije pobjede. Alecko Eskandarian je u svom debiju za Galaxy nakon što je došao iz gradskog rivala Chivasa prije tri dana postigao pobjedonosni gol za domaći tim protiv New England Revolutiona. Za Revolution je u ovom meču debitirao Edgaras Jankauskas pet puta najbolji litvanski igrač koji se u trideset trećoj godini odlučio na odlazak u MLS.

U utakmici koja je odigrana još u petak Real Salt Lake i San Jose su podijelili bodove igrajući 1:1. Artruro Alvarez je donio vodstvo gostima u 18. minuti meča, da bi autogolom Chrisa Leintcha domaći Real stigao do boda.

Rezultati:

Columbus – DC United 1:1
Colorado – Chicago 1:2
Kansas- Houston 0:1
Dallas – New York 2:1
Los Angeles – New England 1:0
Real SL – San Jose 1:1


ISTOK: Chicago i DC United 24, Columbus 23, Toronto 22, Kansas 19, New England 16 i New York 10.
ZAPAD: Houston 31, Chivas USA 27, Seattle 25, Colorado 21, Los Angeles 21, Real 20, Dallas 17 i San Jose 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti