Loš teren nije zaustavio Čelik u Lukavici

Premijer liga BiH, 27. kolo

Loš teren nije zaustavio Čelik u Lukavici

Midhat Šljivak

Čelik je seriju dobrih igara nastavio i u 27. kolu Premijer lige. Zeničani su savladali na gostovanju ekipu Slavije s 1:0.

Očajan teren u Lukavici spriječio je pogotke u prvom poluvremenu. Imala su oba tima nekoliko odličnih pokušaja, a seriju promašaja je otvorio Karić već u prvom minuti kada prebacuje gol Slavije.

Potom je Lučić spriječio siguran gol nakon šuta Dedića, da bi potom domaći tim stvorio nekoliko dobrih šansi. Najbolju šansu propušta Salković u finišu prvog dijela kada sa šest metara promašaje kompletan gol.

Na odmor se otišlo bez pogodaka, a u nastavku gosti dolaze do vodstva. Odlično ubacivanje Selimovića iz kornera u 59. minuti u pogodak pretvara Marin Popović za vodstvo Zeničana od 1:0.

Nije uspijevala Slavija da ozbiljnije ugrozi vodstvo Čelika. Zeničani su umrtvili igru, te su lagano priveli meč kraju za nastavak sjajne serije.

Premijer lige, 27. kolo:

Slavija - Čelik 0:1 (Popović 59')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavija: Lučić, Radosavljević, Popović, Rovčanin, Govedarica, Salković, Karić, Vejnović, Šabanović, Kartal, Zeba.

Čelik: Bukvić, Gojković, Karić, Bajraktarević, Selimović, Kojić, Simić, Popović, Dedić, Pezer, Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.