Loš učinak naših košarkaša

Loš učinak naših košarkaša

Midhat Šljivak

Sinoć su širom Europe igrane utakmice Eurocupa, te Eurochallenge Cupa u kojima se naši internacionalci nisu proslavili.

Najbolju utakmicu odigrao je dvojac ruskog Eniseya Jasmin Hukić i Elmedin Kikanović. Njihov tim je u 4. kolu Eurochallenge Cupa poražen u Antwerpenu rezultatom 73:69. Jasmin Hukić je za 27 minuta na parketu ubacio 11 poena, dok je Kikanović ubacio 10 koševa uz odličan šut iz igre, pet ubačaja iz šest pokušaja.  

U istom takmičenju pravu katastrofu je doživio Khimik Saše Vasiljevića. Oni su doživjeli ubjedljiv poraz od latvijskog predstavnika Ventspilsa rezultatom 81:55. Saša se utopio u sivilo svog tima pa je ubacio samo 2 poena uz očajan šut iz igre jedan ubačaj iz osam pokušaja.

Poraz je doživjela i Pinar Karsiyaka od Turk Telekoma rezultatom 81:83. Goran Ikonić je za Pinar igrao 23 minute, te je u tom periodu upisao 4 poena. 4 skoka i 3 asistencije.Ništa bolje naši košarkaši nisu prošli ni u Eurocupu. Cedevita je na svom parketu nakon prdužetaka poražena od Benettona rrezultatom 86:87. Vedran Princ je ubacio 6 poena za domaći tim, dok je Ivan Opačak ostao bez ubačaja.

Milan Milošević je u porazu budućnosti od Dexie Mons 66:53 ubacio 6 koševa, dok je Kenan Bajramović u katastrofi Banvita kod Gran Canarie 85:61 postigao  koševa, te je upisao i 6 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.