Loša igra i zaslužen poraz rukometaša u Litvaniji

Drugi poraz bh. tima u kvalifikacijama

Loša igra i zaslužen poraz rukometaša u Litvaniji

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju kod Litvanije rezultatom 19:15.

Odlično je naša selekcija ušla u meč. Odbrana je u uvodnim minutama igrala perfektno, pa su nam Litvanci prvi gol postigli tek u sedmoj minuti susreta.

Pogotkom Alena Ovčine imali smo plus tri (4:1) u osmoj minuti, ali je potom uslijedila velika kriza u igri naših rukometaša.

Litva je u 15. minuti uspjela da dođe do izjednačenja (5:5). Žestokom odbranom su uspjeli da potpuno preokrenu meč u svoju korist i da u nekoliko navrata odu i na plus tri.

Čak 12 minuta je naša selekcija bila bez gola. Iako se činilo u finišu prvog dijela činilo kako smo konačno izašli iz krize, Litvanci su to demantovali, te su sjajnom završnicom na odmor otišli sa tri gola prednosti, 10:7.

Loše smo otvorili drugo poluvrijeme. Litvanci su koristili svaku našu grešku i nakon tri minute igre su imali plus pet, 12:7.

Tek u petoj minuti nastavka preko Prce uspijevamo postići gol. Burić je na golu bio zaista odličan, ali smo imali i sreće, jer su Litvanci imali i dosta čistih promašaja.

Konačno su litvanske promašaje naši rukometaši uspjeli da iskoriste. Došli su u 45. minuti na samo minus jedan (13:12), ali smo potom ponovo stali. Litvanija je u 49. minuti uspjela da ode na tri gola prednosti (16:13), te se ovim rezultatom ušlo u posljednjih 10 minuta.

Do kraja naša selekcija nije uspjela napraviti preokret. Litvanci su lagano priveli meč kraju za konačnih plus četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.