Loša utakmica Udinesea i Napolija okončana bez pobjednika

Seria A

Loša utakmica Udinesea i Napolija okončana bez pobjednika

Midhat Šljivak

Udinese je na svom Friuliju u 26. kolu italijanske Serie A dočekao ekipu Napolija, a na kraju u jednoj jako lošoj utakmici pobjednika nije bilo 0:0.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije donijelo ništa vrijedno pomena. Obje ekipe kao da su igrale u nekakvom grču, pa izrazitih prilika za postizanje gola nije bilo. Na poluvrijeme se otišlo bez golova i sa igrom za zaborav.

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru u uvodnim minutama na obje strane. Udinese je u 51. minuti zaprijetio preko Pereyre, da bi potom već u narednom napadu Hamšik uzvratio, ali je Slovak iz dobre situacije šutirao neprecizno.

Veliku priliku je u 69. minuti imao Cavani. Aremero je prošao po lijevoj strani, vratio je loptu za Cavanija, koji iz teške pozicije sa tri metra loptu šalje pored gola.

Do kraja susreta ponovo nismo imali vidjeti ništa od oba tima, te je na kraju susret završen bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.