Loše izdanje FK Željezničar u Banjaluci i težak poraz od FK Borac

Borac nadigrao Plave

Loše izdanje FK Željezničar u Banjaluci i težak poraz od FK Borac

M. Šljivak

Borac je u 12. kolu Premijer lige savladao Željezničar sa 3:0 i tako je sarajevskom timu nanio prvi poraz sezone.

Nijedan tim nije blistao u prvom poluvremenu, ali smo ipak vidjeli jedan gol i to u mreži gostiju.

Igrala se deveta minuta kada je bolji početak utakmice za domaće iskoristio Saša Kajkut koji zabija za 1:0 nakon fantastične asistencije Stojana Vranješa.

Željo je većim dijelom prvog poluvremena kontrolisao loptu. Pokušavali su nešto napraviti u fazi napada, ali sve je to bilo veoma jalovo i nije bilo pravog pokušaja prema golu domaćeg tima.

Sa druge strane nije ni Borac napravio previše, pa nije nikakvo čudo što onih velikih šansi nije bilo u ostatku prvog dijela nakon kojeg je domaći tim vodio sa 1:0.

Pokušao je Amar Osim sa određenim izmjenama promijeniti situaciju na terenu. Od prve minute nastavka ušao je Veselinović, a zatim je i Štilić dobio šansu umjesto Krpića.

Ipak, Željezničar je jako teško dolazio do prilika za postizanje gola. Napadi su izgledali nepovezani i jalovi i Lučić nije imao previše posla na golu domaćeg tima.

U 71. minuti Ermin Zec je imao šansu iz peterca, šutirao je preko gola, pa je uslijedio ponovo period igre u kojoj su gosti kontrolisali loptu, a domaći tim je čekao na kontre.

Dočekali su jednu šansu u 85. minuti i iskoristili je. Ponovo je Vranješ sjajno asistirao, rezervista Mirić je sam krenuo prema golu i pogodio je za 2:0 i potvrdu pobjede svog tima.

U nadoknadi meča Željo je primio i treći gol, a nakon prekida je Jovanović pogodio za konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Borac - Željezničar 3:0 (Kajkut 9', Mirić 85', Jovanović 90+1')

FK Borac: Lučić, Radulović, Jovanović, Kajkut, Crnov, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičić, Ziljkić.

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Pavić, Krpić, Ramović, Zec E., Alispahić, Sadiković, Bojo, Osmanković, Sipović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Redakcija sporstpor.ba portala prikljucena na aparate
56 7
teddy sheringham
Šta veli brkati morž danas? Čajnoslu, a?! Satra, ono, ovo, drži monolog, a mrtvo Sarajevo ispred levata!
42 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi