Loše vijesti za Sarajevo: Tatar van terena tri sedmice

Propušta derbi protiv Željezničara

Loše vijesti za Sarajevo: Tatar van terena tri sedmice · Saznajemo

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras igraju u gostima protiv Širokog Brijega zaostalu utakmicu četvrtog kola Premijer lige BiH.

Husref Musemić i ma dosta problema ove sezone s povrijeđenim igračima, a na toj listi sada je i Benjamin Tatar koji je bio ponajbolji igrač Sarajeva u dosadašnjem dijelu sezone.

Tatar večeras ne igra protiv Širokog Brijega, a kako stvari stoje van terena će biti još tri sedmice. Nakon detaljnih pregleda utvrđeno je da Tatar ima problema s trbušnim zidom i prema prvim prognozama mora na pauzu oko tri sedmice što znači da neće biti u konkurenciji za okršaj protiv Željezničara ove subote.

Kako smo već ranije pisali Tatar se neko vrijeme žalio na bolove u stomaku, te su u klubu odlučili da odrade detaljnije preglede kako bi znali o čemu se radi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kod Benjamina Tatara dijagnosticiran je sindrom bolnih prepona. Pored toga nalaz je pokazao i hronični entezitis aduktora. Trenutno se provodi fizikalna terapija dva puta dnevno u kombinaciji sa medikamentoznom terapijom", rekao je doktor Reuf Karabeg.

Sigurno da će Tatarov izostanak biti veliki problem za Musemića jer je ovaj igrač bio u jako dobroj formi od početka sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kodro77
Tek se sada vidi koliko je ovoj ekipi znacio Jelešković ... bojim se da ce ove sezone titula izbjeci zbog povreda
0 27
Edin Merlin
Iz svega ovoga će Sarajevo izaći jače nego ikad...!
26 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi