Lottomatica bi na klupi voljela vidjeti Bošu

Bogdan Tanjević na meti rimskog tima

Lottomatica bi na klupi voljela vidjeti Bošu

Trener šampionske generacije sarajevske Bosne Bogdan Tanjević, kako javljaju italijanski mediji, mogao bi od naredne sezone sjesti na klupu rimske Lottomatice.

Klub iz prijestolnice Italije poražen je u četvrtfinalu košarkaškog prvenstva ove zemlje od autsajdera Biele, te je Uprava kluba, na čelu sa sportskim direktorom Dejanom Bodirogom odlučila raskinuti saradnju sa dosadašnjim trenerom Jasminom Repešom.


Kao prvi kandidat za upražnjeno mjesto trenera pojavio se Bogdan Tanjević, trener turskog Fenerbahcea i selektor košarkaške reprezentacije Turske. Za Bošine usluge najviše je zagrijan upravo Bodiroga, ali nije sigurno hoće li Tanjević i prihvatiti ovu ponudu s obzirom na to da mu kao selektoru Turske odgovara sjediti na klupi Fenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.