Lottomatici i Vanoliu porazi

Prve utakmice Lege A

Lottomatici i Vanoliu porazi

U prvom kolu Lega-A košarkaškog prvenstva Italije, Nihad Đedović i Nemanja Gordić u Lottomatici Romi, baš kao i Edin Bavčić u Vanoliju nisu imali mnogo razloga za slavlje.

Na otvaranju sezone, klubovi za koje nastupaju naši reprezentativci zabilježili su poraze, dok je i učinak naših igrača nešto što će veoma brzo pasti u zaborav.

Roma je na gostovanju kod Canadian Solar Bologne zabilježila tijesan poraz (93:91). Nemanja Gordić je za 17 minuta postigao 7 poena uz jednu asistenciju. Đedović je za 21. minutu upisao dva poena manje (5 p. za tri 4/1, 1 sk. 2 as). Novi igrač Rimljanja Clay Tucker imao je 20 poena uz 6 skokova, ali i izrazito lošu pucačku večer, za dvije trojke potrošio je 10 lopti. Vladimir Dašić je bio najprecizniji sa 22 poena, a spomenimo i Datomea Luigija koji je dodao 15. Za pobjednički sastav Bologne, čak petorica su išla preko 10 poena, ali je nevjerovatan bio Homan Jared, Amerikanac koji nastupa i za Bugarsku, 23 poena i 16 skokova.

Edin Bavčić je u porazu Vanolija protiv Bennet Cantua (60:72) nakon 18 minuta u svojim rubrikama imao popunjenu samo onu vezanu za skok u kojoj je bio upisan tek jedan. Vanoli je protiv Cantua svoju šansu propustio već u prvoj četvrtini kada je postigao samo 8 poena (8:22). Od Bavčićevih saigrača izdvojimo tek Cinciarinija sa 13 i Wafera sa 12 poena. Za Cantu, Launen 15 i Mazzarino 14 poena, Micov Vladimir 12 uz 8 skokova.

Aktuelni prvak Montepaschi je sezonu otvorio pobjedom nad timom Banca Tercas (67:75). "Makedonac" Bo McCalleb je u pobjedi Montepaschia zaokružio svoj učinak na 14 poena, 2 skoka i 2 asista.

Rezultati prvog kola Lega-A:

Armani M. - Cimberio 89:75
Banko di Sar. - Novipiu 78:58
Bologna - Lottomatica 93:91
Caserta - Benetton 85:84
Vanoli - Bennet 60:72
Fabi Shoes - Sidigas 85:76
Angelico - Scavolini 76:65
Banca Tercas - Montepaschi 67:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.