Lovćen izbačen iz Balkanske lige

Lovćen izbačen iz Balkanske lige

Vodstvo Balkanske lige, koju će od naredne sezone igrati i mostarski Zrinjski, odlučilo je izbaciti prošlogodišnjeg finalistu ove lige, Lovćen iz Cetinja, zbog navodnih dugova crnogorskog kluba prema ligi.

"Ako neko ima dug, onda ga ima Balkanska liga prema nama. Iako smo prošle sezone igrali u finalu, nismo dobili ni jedan euro, tako da dug prema nama iznosi 4.730 eura. Prošle godine smo morali da dostavimo bankovne garancije iz kojih bi se naplaćivale kazne za tehničke i nesportske greške i druge tehničke stvari", kaže direktor Lovćena, Sreten Đikanović.

"Bili smo spremni da to uradimo i ove godine, ali su čelnici Balkanske lige ultimativno tražili da im se uplati novac. Tražili su da im uplatimo deset hiljada eura, a mislim da je apsurdno da mi njima damo pare, pa da oni nama onda vraćaju dug", bio je ogorčen direktor Lovćena Sreten Đikanović.

Da stvari u Balkanskoj ligi ne funkcioniraju baš najbolje pokazuje i valjevački Metalac, koji je odustao od igranja u ovoj ligi naredne sezone, jer im liga duguje određeni novac, a uprava Metalca je čitavu stvar predala i na sud.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.