Sarajevo ih je ponizilo kao rijetko ko, a imaju stadion kakav premijerligaši mogu samo sanjati

Jedan od ljepših na Balkanu

Sarajevo ih je ponizilo kao rijetko ko, a imaju stadion kakav premijerligaši mogu samo sanjati

A. Čaušević

Evropske utakmice bliže, a među navijačima bh. predstavnika u UEFA-inim takmičenjima obično se priča gdje će igrati svoje domaće utakmice posebno u slučaju ako uđu u završnu fazu kvalifikacija ili eventualno grupnu fazu.

Kako kvalifikacije odmiću tako su i UEFA-ini kriteriji strožiji, a praktično jedini stadion na kojem se za sada može igrati grupna faza je Bilino polje.

Za sada će Zrinjski, Sarajevo, Borac i Željezničar biti domaćini na stadionima na kojim inače igraju i premijerligaške utakmice, a ko zna šta će biti u slučaju da dođu do play-offa ili grupne faze.

Među bh. predstavnicima koji su odradili odličan pripremni period i doveli zvučna pojačanja najviše se istaklo Sarajevo koje je u Sloveniji djelovalo odlično.

Stadion Petorula je sigurno među ljepšim na Balkanu

Možda i najbolji pripremni duel Bordo tim je odigrao protiv Petrolula. Rumunski tim je savladan sa visokih 5:0.

Oglasi

Interesantno da Petrolul raspolaže stadionom o kojem praktično svaki premijerligaš može samo sanjati i riječ je o pravom dijamantu.

Sagrađen još 2011. godine Ilie Oana stadion je kapaciteta 15.000 sjedećih mjesta što je, poređenja radi, za potrebe klubova u Premijer ligi idealan brojka.

Uzimajući u obzir influaciju valuta da je građen u današnje vrijeme izgradnja ovog stadiona bi koštala oko 21 milion eura.

Uzimajući u obzir i dodatne objekte stadion izgleda ziasta fenomenalno, a u svečanoj loži ima čak i postavljenu klimu kao i uređeje za osvježivanje zraka.

Uslovi i za rad novinara su savršeni što i nije slučaj na skoro svakom stadionu u Premijer ligi, pa tako na stadionu Ilie Oana ima čak 116 mjesta za pripadnike "sedme sile".

Riječ je o stadionu iz UEFA-ine kategorije 4 što znači da se na njemu mogu igrati mečevi grupne faze Lige prvaka te maksimalno do polufinala Europa lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Eh to Sarajevo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi