Lovren: Bio sam na dnu, Klopp mi je pomogao
FOTO: EPA

Hrvatski reprezentativac

Lovren: Bio sam na dnu, Klopp mi je pomogao

Hrvatski defanzivac Dejan Lovren priznao je da mu je dolazak Jurgena Kloppa preokrenuo karijeru. 

Lovren je na Anfield stigao u ljeto 2014. godine iz Southamptona za 20 miliona eura, međutim nakon nekoliko vezanih pogrešaka u eri Brendana Rodgersa činilo se da njegovo dovođenje nije najbolji potez za Liverpool. 

"Prošle godine sam dodirnuo dno, nisam mogao dublje pasti. Ipak, nisam se brinuo šta će biti sa mnom jer sam siguran u svoje kvalitete. Volim se boriti kad dođu tešku trenuci i nikad se treba predavati", kazao je Lovren, dodavši:

"Da sam i nakon dvije godine grozan u Liverpoolu, otišao bih sam. Ako si dobar igrač, onda ćeš i ostati dobar igrač", istakao je Lovren.

Hrvat je svjestan da mu je Klopp bio od velike pomoći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neću reći da mi je Jurgen vratio samopouzdanje, ali dao mi je poguranac: 'Heh, dobar si igrač i evo ti šansa. Iskoristi je!' I jesam! Zato sam još ovdje."

Lovren je na kraju razgovora dodao da vjeruje da će Liverpool iduće sezone biti bolji, jer je Kloppu bilo potrebno vrijeme da upozna igrače, kao i mi njega. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi