Hrvati se nakon Katara prodaju kao 'na traci': Real želi Dalićevog rezervistu, stiže sjajna ponuda

Privukao je pažnju na sebe i ubrzo bi mogao ostvariti transfer

Hrvati se nakon Katara prodaju kao 'na traci': Real želi Dalićevog rezervistu, stiže sjajna ponuda

Samir Mlaćo
Brojni reprezentativci Hrvatske dodatno su povećali svoju cijenu na tržištu igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a prava bomba stiže iz Francuske.

Naime, mediji u ovoj zemlji prenose da je Real Madrid ponudio čak 60 miliona eura za usluge Lovre Majera (24) koji nosi dres Rennesa.

Majer je ponikao u Dinamu, a zatim za 12 miliona eura prošle godine ostvario transfer u Rennes.

Dobio je brojne pohvale, te su se pojavila interesovanja velikana.

Već odavno se spominjalo interesovanje Reala, no sada je priča mnogo ozbiljnija.

Francuski mediji prenose da Majera želi i Atletico Madrid, te je jasno da će on gotovo sigurno završiti u jednom od ova dva madridska kluba.

Oglasi

Majer je na Svjetskom prvenstvu većinom dobijao šansu sa klupe 20-tak minuta, dok je jedino u susretu za treće mjesto protiv Maroka upisao 66 minuta.

Realu su pojačanja itekako potrebna, s obzirom da na kraju sezone ugovori ističu Luki Modriću, Toniju Kroosu i Karemu Benzemi.

Iskusni Carlo Ancelotti se već odrekao četvorice nogometaša i saopštio im je tu odluku.

Radi se o Marcu Asensiju, Alvaru Odriozolu, Marianu Diazu i Daniju Cebalosu.

Kada je u pitanju Marco Asensio on je samo tri puta bio starter, a odigrao je 15 utakmica.

Ugovor ima do kraja sezone i već od prvog januara može krenuti u pregovore sa novim klubom. Cebalos taokođer ima ugovor do juna, a upisao je tek 11 nastupa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je u pitanju Odriozola, on ima važeći ugovor do ljeta 2024. godine,  no jasno je da će saradnja uskoro biti okončana.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Sramotno da ovakvi igraci prave karijere,a naš Miralem je i za ovog majers i za modrica avion,nažalost nisu se poklopilo stvari u karijeri
1 8
Čuj majer 60 miliona hahahha skupa drva ove godine
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi