To smo čekali četiri godine: Benzema protiv Getafea igrao bez svog zaštitnog znaka

Da li je riješio problem ili?

To smo čekali četiri godine: Benzema protiv Getafea igrao bez svog zaštitnog znaka

Endin Čaušević

Real Madrid je prije nekoliko dana odigrao prijateljsku utakmicu protiv gradskog rivala Getafea i to je bila posljednja provjera za Kraljeve pred nastavak sezone. U centru pažnje ove utakmice našao se francuski napadač Karim Benzema jer su mnogi na njemu vidjeli detalj koji se već skoro četiri godine nije mogao vidjeti.

Kraljevski klub je prije nekoliko sedmica počeo punom parom pripreme za nastavak sezone gdje ih očekuju veliki izazovi jer Real Madrid brani titule prvaka Španije i Evrope.

U prvom dijelu sezone Real nije previše blistao, ali očekuje se da ekipa Carla Ancelottija u nastavku sezone konačno proigrao na nivou na kakvom su igrali i prethodne sezone.

Međutim, prijateljski meč protiv Getafea nije bio baš obećavajući jer Kraljevi nisu pružili dobru partiju, a na kraju ove utakmica je završena bez golova.

U centru pažnje nakon ove utakmice našao se Benzema koji je nastupio na ovom meču i pokazao da je povreda iza njega i da je maksimalno spreman za nastavak sezone.

Benzema nije uspio da zatrese mrežu Getafea u ovoj utakmici, ali mnogi su zapazili da na njemu nema jednog detalja koji ga je godinama krasio.

Oglasi

Naime, riječ je o bandaži koju je Benzema nosio skoro četiri godine na desnoj ruci nakon što je slomio mali prst u jednom duelu sa Marcom Bartrom iz januara 2019. godine.

Tada je Benzema odbio da ide na operaciju malog prsta jer nije htio da propusti neke od utakmica i nakon razgovora s doktorima dobio je dozvolu da igra sa slomljenim prstom, ali da mora obavezno nositi bandažu.

Međutim, mnogi su se iznenadili kada su vidjeli da Benzema nije nosio bandažu na meču protiv Getafea po prvi put nakon skoro četiri godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nije poznato zbog čega Benzema nije nosio bandažu i da li je riješio problem s malim prstom ili je jednostavno igrao bez nje zbog toga što je utakmica bila prijateljskog karaktera.

No, ubrzo ćemo saznati da li je bandaža na desnoj ruci Benzeme prošlost ili će biti i dalje njegov zaštitni znak jer Kraljevi već u petak igraju meč 15. kola španske La Lige kada će gostovati Valladolidu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi