Da nije previše: Majera uporedili sa Modrićem, on dao kratak odgovor

Stigao u Njemačku

Da nije previše: Majera uporedili sa Modrićem, on dao kratak odgovor

S. Mlaćo

Hrvatski reprezentativac Lovro Majer napravio je jučer zanimljiv transfer.

Majer je iz Rennesa prešao u Wolfsburg, iako se ovog ljeta povezivao i sa mnogo većim klubovima iz Francuske i Njemačke.

Navodno je bio i meta PSG-a, no to se nije desilo.

Stigao je u Njemačku i očekivanja od njega su velika. Odmah je govorio za stranicu kluba i naravno dobio pitanje da li sebe smatra novim Lukom Modrićem.

"Kažu da sam novi Modrić? Lijepo je to čuti, on je sjajan igrač i čovjek. U reprezentaciji uvijek naučimn nešto novo od njega. Na dobrom sam putu, ali teško da ću postati tako dobar. Pokušat ću", rekao je Majer.

Oglasi

Istakao je da su mu idoli Lionel Messi i Kevin de Bruyne, a jasno je kazao da sa novim klubom se želi boriti za sami vrh tabele.

Potpisao je Majer petogodišnji ugovor, a trenirat će ga Niko Kovač.

Kovač je svim silama želio Majera i to mu se ispunilo. Rennes je dobio obeštećenje od 30 miliona eura, a treba istaći da je dosta pažnje privuklo samo predstavljanje ovog nogometaša.

Objavili su iz Wolfsburga nekoliko videa hrvatskog reprezentativca, ali jedan od njih je bio potpuni promašaj zbog čega svi ismijavaju njemačkog bundesligaša.

Naime, oni su objavili video na kojem su htjeli da Majera predstave "čarolijom" u kojoj se on pojavi niotkud, no napravili su grešku koju očito nisu ni vidjeli prije objave videa.

Na videu se vidi kako Majer staje iza peškira koji su čuvali zaposlenici Wolfsburga, a zbog tog detalja postali su meta ismijavanja. Također, mnogi su se zapitali kako je Majer uopšte pristao da snima takav video jer je od početka isti osuđen na totalni debakl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Wolfsburgu su pokušali na drugačiji način da predstave novo pojačanje i uvedu neke novine što se toga tiče, ali su se osramotili za sva vremena.

Za novi klub Majer će debitovati vjerovatno već danas u ligaškom meču.

Top Komentari

K79
samo in tele aktualci mogu pomisliti da je ovo bilo ozbiljno snimanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti