Low: Schweinsteiger je mogao još toga ponuditi Unitedu

Selektor Njemačke

Low: Schweinsteiger je mogao još toga ponuditi Unitedu

Njemački selektor Joachim Low smatra da je Bastian Schweinsteiger mogao još toga da ponudi Manchester Unitedu.

Ekipa sa Old Trafforda objavila je jutros da je Schweinsteiger potpisao za MLS ekipu Chicago Fire, a selektor Njemačke smatra da je to dobra odluka, iako je Schweinsteiger, prema njegovim riječima, mogao još toga da ponudi Unitedu.

"Dopisivao sam se s njim prije nekoliko dana i rekao mi je da je dao sve od sebe. I da, bilo je neke nade za njega, igrao je u nekim utakmicama. Ali, izgleda da je dobio osjećaj da više nije u planovima Manchester Uniteda. Klub mu je trebao dati priliku da pomogne saigračima na terenu i vjerujem da je još uvijek u mogućnosti to da učini. Gledao sam nekoliko Unitedovih mečeva i Bastian im je sigurno mogao pomoći na sredini terena, kao organizator igre. Ipak, trener j imao drugačije mišljenje. On je dao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Low.

Podsjetimo da je Schweini u United stigao prije dvije godine, ali se nije mnogo naigrao na Old Traffordu, posebno otkad je u klub došao Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi