Schweinsteiger odabrao novi klub
Foto: EPA

Nijemac seli u MLS

Schweinsteiger odabrao novi klub

M. Šljivak

Bastian Schweinsteiger broji posljednje dane na Old Traffordu.

Njemački veznjak će na kraju sezone napustiti Manchester United, iako ga ugovor s Crvenim đavolima veže do juna 2018. godine.

Zna se gdje će 32-godišnji fudbaler nastaviti karijeru. Nova destinacija će biti MLS, a pretpostavlja se da će on postati član ekipe Chicago Fire.

Navodno, Schweinsteiger već ima predugovor s ovim timom, a u narednih nekoliko sedmica će zvanično potpisati dvogodišnju saradnju s timom iz Illinoisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će ovaj fudbaler nakon dvije sezone napustiti Manchester, a pored tima s Teatra snova, kompletnu karijeru ovaj fudbaler je proveo u dresu minhesnkog Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi