Low: Znam gdje će Draxler igrati naredne sezone
Foto: EPA

Njemački selektor otkrio sudbinu Draxlera

Low: Znam gdje će Draxler igrati naredne sezone

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Julian Draxler nalazi se u centru pažnje sportske javnosti zbog stalnih spekulacija da će do kraja ljetnog prelaznog roka napustiti PSG.

PSG je ovog ljeta bio veoma aktivan na tržištu, a dovoljno govori činjenica da će ovaj tim dati čak 400 miliona eura za dva igrača. Za 222 miliona eura stigao je Neymar, dok se očekuje da svakog trenutak bude potvrđen dolazak Kyliana Mbappea koji bi trebao biti plaćen oko 180 miliona eura.

Neymar i Mbappe igraju upravo na pozicijama na kojim se najbolje snalazi Draxler, pa se odmah pojavila priča da za njemačkog igrača više nema mjesta u PSG-u. Iako je Draxler tek početkom ove godine stigao u Pariz čini se da bi nakon svega osam mjeseci mogao promijeniti klub.

Međutim, selektor njemačke reprezentacije Joachim Low tvrdi da će Draxler i dalje ostati član kluba sa Parka prinčeva iako će Mbappe doći u narednim danima. Low je poručio da iz pouzdanih izvora zna da PSG uopšte ne razmišlja o tome da proda Nijemca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Znam da PSG ne želi prodati Draxlera jer su u klubu svjesni da je on fantastičan igrač. Odlaskom u PSG je napredovao veoma dobro i siguran sam da će nastaviti tako. Konkurencija mu je žestoka, ali on je borac i neće tako lako odustati", rekao je Low.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije