Lucas Barrios ide na svjetsko prvenstvo

Kad neće Maradona, hoće Martino

Lucas Barrios ide na svjetsko prvenstvo

Selektor reprezentacije Paragvaja, Gerardo Martino, objavio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Na spisku se našlo jedno neočekivano ime.

Napadač Borussije Dortmund, Lucas Barrios, se našao na spisku prvi put. Ovaj igrač je rođen i odrastao u Argentini, ali mu je majka iz Paragvaja, a s obzirom da ga Diego Maradona nije nikako koristio u selekciji Argentine, vodstvo paragvajskog saveza je odlučilo uzeti ga sebi.

„Nema sumnje da je Barrios oldičan napadač koji ove sezone igra u sjajnoj formi i zaslužio je poziv“, rekao je selektor Martino za napadača koji je ove sezone u Bundesligi postigao 18 golova. Barrios je u Borussiju stigao iz čileanskog Colo Cola u kojem je postao najbolji strijelac  prvenstva te zemlje, ali i cijele Južne Amerike.

Pored Barriosa na spisku se nalaze sve paragvajske zvijezde za koje se i očekivalo. Među najvećim imenima su Roque Santa Cruz, Nelson Valdez, Edgar Benitez, Oscar Cardozo, Julio Caseres te Nestor Ortigoza. Jedina mana Paragvaja je starost zadnje linije u kojoj većina igrača ima preko 30 godina.

Sastav Paragvaja:

Golmani: Justo Villar (Real Valladolid), Aldo Bobadilla (Deportivo Independiente de Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno)

Odbrana: Morel Rodriguez (Boca Juniors), Denis Caniza (Leon), Paulo da Silva (Sunderland), Dario Veron (Pumas UNAM), Julio Cesar Caceres (Atletico Mineiro), Julio Manzur (Tigres), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo), Marcos Caceres (Racing), Antolin Alcaraz (Club Brugge)

Sredina: Edgar Barreto (Atalanta Bergamo), Cristian Riveros (Cruz Azul), Osvaldo Martinez (Monterrey), Victor Caceres (Libertad), Enrique Vera (Liga Deportiva Universitaria de Quito), Jonathan Santana (VfL Wolfsburg), Sergio Aquino (Libertad), Eduardo Ledesma (Lanus), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors), Marcelo Estigarribia (Newell's Old Boys)

Napad: Roque Santa Cruz (Manchester City), Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund), Oscar Cardozo (Benfica), Edgar Benitez (Toluca), Lucas Barrios (Borussia Dortmund), Rodolfo Gamarra (Libertad) i Jorge Achucarro (Newell's Old Boys)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.