Lucas Leiva nakon 10 godina napušta Anfield
Foto: EPA

Brazilac na meti Bešiktaša

Lucas Leiva nakon 10 godina napušta Anfield

Prema nezvaničnim informacijama iz turskih medija Bešiktaš je uputio ponudu Liverpoolu za njihovog iskusnog veznjaka Lucasa Leivu.

Očekuje se da će Brazilac uskoro završiti svoju 10-godišnju epizodu na Anfieldu, dok je više evropskih klubova zainteresovano za njegove usluge.

Prema informacijama iz turskog Fanatika, Bešiktaš je već započeo sa naporima da Leivu dovede u Tursku, a Brazilac, nezvanično, zahtijeva platu od 4.2 miliona funti po sezoni. Čini se da je turski velikan srpeman ponuditi Leivi ovaj iznos, a dodatni motiv za Leivu bi mogla biti i činjenica da će Bešiktaš igrati grupnu fazu Lige prvaka.

Lucas Leiva je igrač sa najdužim stažom u Liverpoolu, ali sada je njegov ugovor pred istekom, a s obzirom da je Bešiktaš jedan od rijetkih klubova koji je spreman Brazilcu isplatiti visoka primanja koja potražuje, sve su veće šanse da će on karijeru nastaviti u Super ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi