Lucas Leiva seli u Tursku
Foto:EPA

Još jedan igrač napušta Redse

Lucas Leiva seli u Tursku

S. Bošković

Veznjak Liverpoola Lucas Leiva nalazi se na korak od potpisivanje jednogodišnje posudbe sa turskim prvoligašem Bešiktašom.

Brazilac, koji nije uspio da izbori mjesto u prvih 11 kod menadžera Liverpoola Brendana Rodgersa, a ne dobija često ni priliku s klupe, bio je i ranije ovog ljeta povezivan s turskim klubom.

Kako prenose otočki mediji, 28-godišnjak nalazi se nadomak stavljanja potpisa na ugovor sa Bešiktašom, a naredne sezone mogao bi potpisati i stalni ugovor sa njima.

Lucas je za Redse nastupio 275 puta od kako im se pridružio 2007. godine, a iz prve postave izguran je od strane Emre Cana, koji je preuzeo ulogu defanzivnog veznog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.