Lucas Moura ispao iz svih PSG-ovih planova za ovu sezonu

Brazilac pred odlaskom na posudbu

Lucas Moura ispao iz svih PSG-ovih planova za ovu sezonu

Dok PSG nije počeo dovoditi pojačanja od 185 i 222 miliona eura, Lucas Moura je bio gotovo standardan član prve postave ovog kluba. Međutim, kada se to počelo dešavati, pao je u treći plan.

Moura je nekada bio velika fudalska nada a u PSG je stigao prije tri godine iz Sao Paula za 40 miliona eura. Sve je išlo po planu dok na klupu Parižana nije stigao Unai Emery, koji ga je prekrižio.

Lucas Moura je ove sezone nastupio na samo pet utakmica u Ligue 1 na kojim je sakupio ukupno 71 minutu, a za to vrijeme je stigao postići jedan gol i upisati jednu asistenciju.

PSG je odlučio poslati Mouru prvo na posudbu, a onda ga najvjerovatnije i prodati. Na proljeće ćemo Brazilca gotovo sigurno gledati u nekom drugom klubu, a za njega ne manjka interesovanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lucasa Mouru traži Malaga, ali i nekoliko kineskih klubova pa ostaje da se vidi šta će biti sa 25-godišnjakom čija karijera ide silaznom putanjom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije