Lucescu: Možda logika zakaže i pobijedimo Bayern

Trener Šahtara najavljuje

Lucescu: Možda logika zakaže i pobijedimo Bayern

Edmir Škorić

Šahtar u srijedu navečer igra protiv Bayerna u Minhenu uzvrat osmine finala Lige prvaka.

Šahtar je uspio da odigra 0:0 s Bayernom u Lvivu u prvom susretu, a Ukrajinci se nadaju najboljem i uoči gostovanja u Njemačkoj.

“Znam da će ovaj meč biti puno teži. Bayer jednostavno ne može sebi da priušti ispadanje tako rano. Finale će se igrati u Berlinu, pa je to dodatni motiv za njih. No, pokušat ćemo pokazati dobru igru i ostaviti dobar dojam”, kazao je trener Šahtara Mircea Lucescu, dodavši:

“Igrat ćemo protiv jake ekipe. Mislim da je trenutno Bayern najbolji na svijetu. Imaju šest svjetskih prvaka i majstore poput Riberyja i Robbena. Tu su još sjajni David Alaba, potom umjetnici kao što je Xabi Alonso. Trenutno je to najbolja ekipa na svijetu i normalno je da se ozbiljno pripremamo za ovaj meč”.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Ne zaboravite, također, da je odavno počelo prvenstvo u Bundesligi, dok je u Ukrajini tek počelo. Bayern je istina veliki favorit, ali logika nekad zakaže u nogometu. Sve se može dogoditi”, istakao je rumunski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.