Spalletti otkrio najveći kvalitet BiH i donio vijest koju čeka Hrvatska: "Daju vam osjećaj da..."

Zmajevi sutra gostuju Italiji

Spalletti otkrio najveći kvalitet BiH i donio vijest koju čeka Hrvatska: "Daju vam osjećaj da..."

Admin Čaušević

Sergeja Barbareza na klupi BiH u nedjelju čeka novi težak izazov kada će popularni Zmajevi gostovati Italiji, aktuelnom prvaku Evrope. Luciano Spalletti je govorio o bh. nacionalnom timu u nekoliko rečenica.

U nedjelju od 20:45 na stadionu Carlo Castellani, jednom od najružnijih u Evropi, Bosna i Hercegovina će gostovati Italiji. Susret će poslužiti selektoru Barbarezu da dodatno isproba novu generaciju BiH.

Osim o reprezentaciji BiH, Spalletti je donio i veliku vijest koja se tiče reprezentacije Hrvatske, protivnike Azzurra na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Iskusni stručnjak je u nekoliko rečenica govorio o Zmajevima, otkrio je i najveću prednost bh. nacionalnog tima, a to su prema njegovom mišljenju kontra napadi.

"Kontra napadi su njihova prva kvaliteta, drže timski blok niskim i daju vam osjećaj da možete upravljati igrom", rekao je osvajač Scudetta s Napolijem te dodao:

"Ako niste uravnoteženi u kontranapadima, možete ispaštati, ako promašite previše dodavanja moglo bi biti kao protiv Turske (Italijani odigrali blijed meč bez golova op. a.).

Oglasi

Na samom startu pressice Spalletti je govorio o igračkom kadru pred Euro te je donio velike vijesti koji se tiču Nicole Barelle, možda i najboljeg igrača Italijana.

Najvažnija vijest da ća veznjak Intera biti spreman za Euro, dok će iz mjera predostrožnosti propustiti duel sa BiH. Isto se odnosi i na golmana Alexa Mereta.

"Oko Barelle smo imali kontrolu od samog početka. Kad se radi o istegnuću treba čekati dan po dan, neće bit uzeti u obzir za meč u Empoliju, ali vjerujemo da hoće protiv Albanije na startu Eura.

Spalletti je dodao kako će protiv BiH prvi napadač biti Gianluca Scamacca, a isto se očekuje da bude i tokom Evropskog prvenstva što je također važna vijest za selektora Vatrenih, Zlatka Dalića.

Podsjećanja radi, osim Italije, Hrvatske i Albanije u grupi se još nalazi i Španija te će prema očekivanjima biti velika neizvjesnost koje selekcije će doći do nokaut faze.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Mi sami ne znamo ovu novu ekipua spaletti zna, pa dobro! Ja samo znam da se ova italija trenutno moze dobiti, svejedno ko igrao! Gledao sam protiv turske, gore obe ekipe igrale nego bos a protiv engleske! Gledao sam malo i srbiju protiv austrije, i kod njih obe ekipe gore igrali nego nasi! Nama fali hrabrost u napadu i samopouzdanje, nista drugo, borbenost nam je jaci od sve repke sto sam gledao!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi