Luda utakmica na Kantridi na kraju pripala domaćinu

Puno preokreta

Luda utakmica na Kantridi na kraju pripala domaćinu

Uzbudljivu utakmicu punu preokreta publici su na stadionu Kantrida u Rijeci ponudili domaća Rijeka i zagrebačka Lokomotiva. 

Meč je završen trijumfom domaćina rezultatom 3:2. Rijeka je povela nakon 20 minuta igre. Sharbini je poslao dugu loptu za Tomečaka, koji je izbio sam pred Zeleniku.

Ipak, njegov pokušaj odbio se od stative, ali iz pozadine je natrčao Sharbini koji je pospremio loptu u mrežu za 1:0. Gosti se ne predaju pa 15 minuta kasnije stiže izjednačenje preko Ante Budimira. Minuta kasnije isti igrač pogađa za 1:2 i potpuni preokret rezultata.

Nakon sedam minuta drugog poluvremena Rijeka stiže do izjednačenja, a strijelac je bio Kramarić. Konačnih 3:2 postavio je Josip Brezovec deset minuta prije kraja nakon asistencije Sharbinija.

U drugom susretu Zadar je kao domaćin porazio Slaven Belupo rezultatom 2:1. Strijelci za domaćina bili su Ivancić i bivši fudbaler Širokog Brijega Weitzer, dok je čast Slaven Belupa spasio Glavica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.