Ludi finiš u Barceloni, remi Valencije i Espanyola

Espanyol i Valencia odigrali svoj susret 31. kola

Ludi finiš u Barceloni, remi Valencije i Espanyola

Espanyol je večeras u okviru 32. kola španske Primere na svom terenu dočekao Valenciju. Susret je završen rezultatom 3:3. 

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Verdua neprecizan. Gosti su zaprijetili u 21. minuti susreta, ali je Tino Costa propustio priliku. 

Domaćin je do nove prilike stigao u 24. minuti susreta, ali je ovaj put neprecizan Capdevila. Za goste se u izglednoj prilici još jednom našao Tino Costa, promjene međutim nije bilo. I kada se očekivao kraj prvog poluvremena domaćin je poveo. Sergio Garcia je asistirao, a pogodak je postigao Wakaso. 

U nastavku domaćin opet prvi prijeti, međutim udarac Sancheza je neprecizan. Valencija je do izjednačenja došla u 53. minuti susreta, a precizan je nakon asistencije Banege bio Canales. 

Nastavila je Valencija sa napadima i nakon izjednačenja, ali je u 60. minuti susreta neprecizan bio Soldado. Verdu je zaprijetio u 68. minuti, međutim nije bilo promjene rezultata. Espanyol do vodstva dolazi u 82. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Wakasa, Verdu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencija je do izjednačenja stigla zahvaljujući golu koji je postigao Jonas na asistenciju Soldada u 87. minuti. Samo tri minute kasnije Soldado je donio vodstvo Šišmišima. U samoj završnici bod Espanyolu donio je Sergio Garcia. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.