Ludi meč Dinama sa mnogo golova, ali više crvenih kartona

Sve samo ne prijateljski meč

Ludi meč Dinama sa mnogo golova, ali više crvenih kartona

Fudbaleri Dinamo Zagreba slavili su danas u prijateljskom meču protiv poljske ekipe Zaglebie sa 3:1.

Bila je ovo sve samo ne prijateljska utakmica jer je viđeno čak pet crvenih kartona. Prva dvojica koja su morali ranije pod tuš bili su naš reprezentativac Armin Hodžić i Jakub Tosik koji su zbog međusobnopg obračuna dobili crvene kartone. Nakon toga na terenu je došlo do opšteg haosa u kojem su učestvovali skoro svi fudbaleri, a zbog njihove velike nervoze do kraja prvog poluvremena van terena su morala još dvojica. Prvo je kod Zaglebieja isključen Guldan, a samo osam minuta kasnije kod Dinama je isključen Moro.

Kraj prvbog dijela meča donio je i jedan pogodak i to u mreži poljske ekipe, a strijelac za Dinamo bio je Dani Olmo. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U drugom poluvremenu viđena su još tri pogotka i još jedan crveni karton. Dinamo je povećao vodstvo u 49. minuti preko Situma, da bi samo tri minute kasnije Madera dobio direktan crveni karton te je ekipa Zaglebiea ostala sa samo osam fudbalera. Ipak, uprkos tome oni su uspjeli u 83. minuti postići gol i to preko Starzynaskija. Konačan rezultat meča postavio je Pavičić šest minuta prije kraja.

Treba reći i to da su naši internacionalci Armin Hodžić i Amer Gojak počeli meč od prve minute za Dinamo Zagreb.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:



Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi