Ludilo je počelo: Čak 40.000 navijača Colona iz Argentine došlo u Paragvaj na finale!

Copa Sudamericana

Ludilo je počelo: Čak 40.000 navijača Colona iz Argentine došlo u Paragvaj na finale!

Edmir Škorić

Večeras je na programu finale Copa Sudamericane, bit će to prilika da Colon osvoji naslov, a rival mu je ekvadorski Independiente.

Očekuje se tvrda, žestoka utakmica, s malo pogodaka, a znamo da to tako obično biva u finalima južnoameričkih turnira.

No, historiju pišu navijači argentinskog Colona, budući da će ih, navodno, čak 40.000 biti u Asuncionu u Paragvaju gdje se igra finale Copa Sudamericane.

Čak 180 autobusa dolazi iz Argentine u Paragvaj, a tu su i oni koji dolaze avionima ili u privatnim aranžmanima i sl.

"Igrat ćemo u Paragvaju, ali to će biti gotovo kao da igramo u našem Santa Feu", rekao je tehnički direktor Colona Pablo Lavallen.

Tako će po svemu sudeći biti srušen rekord iz 1967. godine, kada je 25.000 navijača Racinga u Montevideu pratilo finale protiv Celtica.

Top Komentari

Benjamingst
Zasto ludilo?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi