U subotu navečer se piše historija zahvaljujući navijačima argentinskog kluba

Čak 32.000 navijača Colona u Paragvaju?

U subotu navečer se piše historija zahvaljujući navijačima argentinskog kluba

E. Škorić

U subotu navečer na programu je finale Copa Sudamericane između argentinskog Colona i ekvadorskog Independientea del Vallea.

Ovaj susret se igra u Asuncionu u Paragvaju, ali mogao bi da uđe u historiju, a za to će se pobrinuti navijači Colona.

Naime, iz ovog kluba najavljuju da će ući u Ginisovu knjigu rekroda s obzirom da se sprema velika invazija njihovih navijača. Najavljuju čak rekordnih 32.000 svojih navijača u Asuncionu!

"Bit ćemo u Paragvaju, ali to će biti gotovo Santa Fe ", rekao je tehnički direktor Colona Pablo Lavallen.

"Rečeno nam je da bismo mogli srušiti rekord i tamo će biti ljudi iz Ginisove knjige rekorda. Bit će nas previše", dodao je.

Navijači Colona mogli bi tako da sruše rekord iz 1967. godine, kada je 25.000 navijača Racinga u Montevideu pratilo finale protiv Celtica.

Inače, finale Copa Sudamericane dolazi kao zagrijavanje za spektakl koji se čeka 22. novembra, kada će u finalu Copa Libertadoresa snage odmjeriti River Plate i Flamengo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi