Ludilo na tribini: Vis Simm-Bau izborio plasman u Drugu ligu FBiH!

"Gromovi" napravili spektakularnu atmosferu

Ludilo na tribini: Vis Simm-Bau izborio plasman u Drugu ligu FBiH!

Endin Čaušević

Fudbaleri NK Vis Simm-Bau proteklog vikenda kao gosti su ubjedljivo savladali Napredak iz Šija (3:0) u okviru 17. kola Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona čime su izborili plasman u Drugu ligu FBiH (Centar).

Vis Simm-Bau je u pretposljednjem kolu uspio da osigura prvo mjesto koje ih vodi u viši rang, a to je Druga liga FBiH grupa Centar. Gosti su u lokalnom derbiju ubjedljivo savladali Napredak sa 3:0, a popularni "Gromovi" nakon meča su znali kako proslaviti veliku uspjeh njihove ekipe.

Gosti su pitanje pobjednika u ovom meču riješili u drugom poluvremenu kada je Slaviša Đedović pogodio za 0:1. U 69. minuti Vis Simm-Bau je vodio sa 0:2 kada je Huso Muminović bio precizan sa bijele tačke. Konačnih 0:3 postavio je Anel Mašić što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Nakon utakmice nastala je prava ludnica na tribini gdje su bili navijači Vis Simm-Baua koji su pjesmom i odličnom koreografijom ispratili svoje junake u Drugu ligu FBiH. Djelić atmosfere s meča Napredak - Vis Simm-Bau možete pogledati u fotogaleriji, ali i u videoprilogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti