Bajić i društvo predvode ludilo u Seriji B

Deset timova u igri za promociju

Bajić i društvo predvode ludilo u Seriji B

H. Zilić

Nakon 25. kola totalni haos je u Seriji B.

Prvih osam ekipa smješteno je u šest bodova razlike, a nije daleko ni devetoplasirani Ascoli ni desetoplasirana Cittadella.

Lider je Brescia za koju nastupa naš Riad Bajić sa 47 osvojenih bodova.

Bresciju prate Lecce, Cremonese i Pisa 46 bodova, Monza ima 44, Benevento 43, Frosinone i Perugia 41, Ascoli 39, a Cittadella 38 osvojenih bodova.

Prva dva tima idu direktno u Seriju A.

Ekipe koje zauzmu treće i četvrto mjesto idu u polufinale play offa, a ekipa plasirane od petog do osmog mjesta igraju četvrtfinale play offa.

Pobjednici četvrtine finala play offa pridružuju se trećeplasiranoj i četvrtoplasiranoj ekipi iz ligaškog dijela u polufinalu play offa.

U polufinalu imamo dva dvomeča, a pobjednici igraju finalni dvomeč koji će dati odgovor na pitanje koji će treći klub putovati u Seriju A.

Dakle, do kraja sezone očekuje nas totalno ludilo, a Serija B može ponijeti epitet za jednu od najinteresantnijih evropskih liga ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi